راه های درمان ترک پاشنه پا
پاشنه های ترک خورده پا نشان دهنده مشکلاتی در سلامت اند.
یکی از مهم ترین اعضای بدن پا است. چقدر به سلامت پاهایتان اهمیت می دهید؟
قطعا شنیده اید که قلب دوم انسان در پاهای او است. ترک در پاشنه پا، نشانه این است که توجه لازم و کافی نسبت به سلامت پاهایتان ندارید. ترک هایی که کف پا ایجاد می شود، پوست شکاف خورده ای است که سطح خارجی پوست (اپیدرمیس) را تحت تاثیر قرار می دهد.
برخی اوقات این ترک خوردگی به عمق پوست و بخش درمیس نیز نفوذ می کند و در این حالت پاشنه پا دردناک می شود. از آن جایی که پوست ناحیه پاشنه پا حساس و خشک است، در بسیاری از مواقع این ترک ها عمقی می شوند. هم چنین وجود پاشنه های ترک خورده نشان دهنده کمبود آهن و اسیدهای چرب امگا3 است.
ترک خوردن پوست در بسیاری از نقاط بدن دیده می شود، اما معمولا پاشنه و کنار کف پا نقاطی هستند که بیشتر مستعد ترک خوردگی اند.
خشک بودن پوست پا (Xerosis) یکی از رایج ترین عوامل ترک پا است. یکی دیگر از عوامل ترک خوردگی، قطور بودن پوست و پینه بستن سطح پوست است. ترک پا تا زمانی که عمیق نشده، خطر چندانی ندارد و فقط زیبایی پاها را از بین می برد.
اگر این ترک ها عمیق شود پاشنه ها دردناک می شوند و در برخی موارد خونریزی هم می کنند. این شرایط منجر به عفونت می شود و برای افرادی که دیابت دارند یا سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است، خطری جدی محسوب می شود.
علائم ترک خوردگی پاشنه ها
علائمی که روی سطح پوست نمایان می شود، همیشه حاکی از نقصی درونی است. اگر به سلامت درونی بدن توجه بیشتری کنید، قطعا می توانید از بروز بسیاری از این علائم جلوگیری کنید.
درضمن پای شما نیز به توجه خاص و جداگانه نیاز دارد. اگر توجه موردنیاز را به عمل نیاورید، علائم رایج زیر ظاهر می شود:
1. وجود لکه های قرمز و پوسته پوسته
2. لایه لایه شدن و ترک خوردن پوست
3. خارش و حساس شدن پوست
4. خون ریزی پاشنه پاها
علت های ترک خوردن پاشنه ها
1. خشکی بیش از حد پوست و پینه بستن سطح پوست اطراف پاشنه ها که اغلب به خاطر فعالیت بیش از حد پاهاست.
2. ایستادن بیش از حد و خشک بودن سطحی که پاهایتان با آن در تماس است.
3. وزن بیش از حد نیز باعث می شود تمام فشار بدن روی پاشنه ها قرار گیرد که در این صورت اگر پوست کف پا انعطاف پذیری لازم را نداشته باشد ترک می خورد.
4. پوشیدن صندل و کفش های پشت باز، عامل دیگر بروز ترک پاشنه است.
5. بیماری های مختلفی مانند پسوریازیس، انواع حساسیت های پوستی و اگزما، دیابت و برخی بیماری های پوستی هم می توانند منجر به ترک خوردن پاشنه ها شود.
6. از بین رفتن انعطاف پذیری پوست و نازک شدن سطح آن (به خصوص با بالا رفتن سن) یکی دیگر از عوامل ترک خوردن پاشنه هاست.
7. استفاده از کفش های غیراستاندارد و نامناسب
8. شرایط سخت آب و هوایی و خشکی بیش از حد هوا
9. کمبود ویتامین های مورد نیاز، املاح معدنی و مس
درمان
خوشبختانه این عارضه مساله ای غیر قابل حل نیست. شاید این هم یکی از علت هایی است که اغلب افراد نسبت به سلامت پاهایشان بی توجه اند و بعد از این که دچار این مشکل شدند، پی راه حل می گردند.
در مرحله اول، مراقبت از پاها به توجه خاصی احتیاج دارد. درمان های خانگی بسیاری برای رفع این مشکل ارائه شده که اغلب موثر و کارسازند. اما در صورتی که درمان های طبیعی و خانگی جوابگو نشد، باید سراغ پمادها و درمان های شیمیایی بروید.
برخی از انواع درمان های دیگر
1. بعد از این که پاهایتان را با آب ولرم شستید، کف پا را با یک روغن گیاهی آغشته کنید و به مدت چند دقیقه آن را ماساژ دهید. سپس یک جوراب کلفت بپوشید و بگذارید تمام شب هنگام خواب، جوراب پایتان باشد. نتیجه این کار را پس از چند بار تکرار خواهید دید.
2. موزی را بکوبید تا به صورت خمیر درآید، سپس روی پاشنه تمیز پاهایتان بمالید. بگذارید خمیر موز تا 10 دقیقه روی پاشنه ها بماند سپس پاهایتان را با آب ولرم بشویید.
3. پاهایتان را به مدت 10 دقیقه در آبلیمو قرار دهید و کمی ماساژ دهید. این کار را هفته ای یک بار تکرار کنید تا نتیجه دلخواه را ببینید.
4. در پایان روز پایتان را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم و کف صابون قرار دهید. سپس پاهایتان را بشویید و خشک کنید. یک قاشق چایخوری وازلین و یک قاشق آبلیمو را مخلوط کنید. سپس آن را کف پاهایتان بمالید. این کار را می توانید هر روز تکرار کنید.
5. استفاده منظم از ترکیب گلیسیرین و گلاب به عنوان پماد در نرم کردن پوست و رفع ترک های پا موثر است.
6. یکی دیگر از درمان ها این است که پارافین آب کرده را با کمی روغن خردل مخلوط کنید. سپس آن را روی پاشنه پاها بمالید. بگذارید تا فردا صبح بماند و بعد پاهایتان را بشویید. این کار را 10 تا 15 روز تکرار کنید تا نتیجه بگیرید.
رژیم مناسب
برنامه غذایی سرشار از کلسیم، آهن، روی و اسیدهای امگا3 داشته باشید.
یکی از مهم ترین عوامل بروز ترک خوردگی پاشنه ها کمبود انواع ویتامین ها، املاح معدنی، مس و اسیدهای چرب امگا3 است. بنابراین لازم است یک رژیم غذایی سرشار از این مواد غذایی لازم را داشته باشید.
بدن افراد به میزان کافی اسیدهای چرب امگا3 نمی سازد، به همین خاطر بهتر است این کمبود را با مصرف مکمل ها جبران کنید.
برخی مواد غذایی لازم و ضروری که باید در وعده های غذایی گنجانده شوند:
ویتامین E: روغن های گیاهی، سبزیجات، غلات و آجیل.
املاح معدنی:
1. کلسیم: شیر، پنیر، ماست، شیر سویا، آب معدنی، بستنی، انواع آب میوه ها، بروکلی و به طور کلی تمام محصولات و فرآورده های لبنی
2. آهن: گوشت قرمز، مرغ، ماهی، انواع غلات و تخم مرغ
3. روی: گوشت مرغ، لوبیای قرمز، ماست و ماکارونی
4. اسیدهای چرب امگا3: ماهی، دانه های روغنی مانند دانه کتان و سویا
چند پیشنهاد دیگر برای جلوگیری از ترک خوردن پاشنه پا
پاهایتان را همیشه تمیز و به دور از آلودگی نگاه دارید.
نرمش دادن پاهایتان را فراموش نکنید.
بعد از حمام کف پاهایتان را با آب سرد بشویید.
همیشه کف پاهایتان را چرب و مطلوب نگه دارید.
تا حد امکان از برهنه رها کردن پاهایتان خودداری کنید و پا برهنه راه نروید.
مجله زندگی ایده آل
***
مطالب بسیار مفید و شفاف توضیح داده شده بود استفاده کردم.درمان به روشهای متعدد در منزل بیان شده.ممنون