4 تکنیک برای دور راندن نگرانی ها

4 تکنیک برای دور راندن نگرانی ها

اگر نیم بیشتر روز را دست به گریبان با نگرانی ها، اضطراب ها و استرس هایی هستید که بی اجازه خود را مهمان جسم و روحتان می کنند، باید بدانید این مهمانان دوست نداشتنی اگر بیش از حد ساکن خانه شما باشند صاحبخانه خواهند شد و شما را از خانه شاد و پرنشاطتان بیرون می اندازند و چاره ای جز سکونت در خانه ای خاکستری که مملو از غم و افسردگی است باقی نمی گذارند.
اما اگر این مهمانان ناخوانده بر سرتان خراب شدند، غم به دل راه ندهید. زیرا برای بیرون کردن آنها تکنیک های مناسبی وجود دارد که کارشناسان این امر به چهار راهکار اساسی و کاربردی آن اشاره می کنند.

اولین گام
اولین راه پیشنهادی استفاده از کاغذ و قلم است. این راهکار موثرترین راه حل است. اینجاست که ریزترین نگرانی های ذهنی را باید نوشت. این حرکت در کاهش شدت اضطراب فرد تاثیرگذار است.
اگر حوصله نوشتن ندارید می توانید از نگرانی هایتان صحبت کرده و صدای خود را ضبط کنید. با شنیدن جملات ضبط شده امکان بازبینی خواهید داشت.
اگر چه ضبط صدا بسیار تاثیرگذار است، اما با نوشتن اینکه چه چیزی شما را نگران کرده است قادر خواهید بود نگرانی های خود را درجه بندی کرده و مدیریت کنید.

گام دوم
وقتی نگرانی ها و اضطراب های خود را می نویسید، این شانس را پیدا می کنید که با دقت نگاهی به نوشته های خود بیندازید و به آن فکر کنید که برای دور کردن آنها از روح و فکرتان چه کارهایی می توانید انجام دهید. این امر به شما کمک می کند نگرانی های اغراق آمیز خود را یافته و برای مهار آنها راهی پیدا کنید.

گام سوم
مرحله سوم مرحله برنامه ریزی است. این بخش به شکستن چرخه نگرانی ها کمک می کند. هر چه ناراحتی ها و اضطراب ها افزایش پیدا کند تصور می کنید که کنترل این فضا از دست تان خارج شده است و این رها شدن در چرخه نگرانی شما را هر روز بیشتر در این فضا غرق می کند. در این مرحله است که باید از نوشته های خود برای حرکت عملی کاهش نگرانی ها و اضطراب ها کمک بگیرید.

نگرانی های خود را لیست بندی کنید. سپس اولویت بندی کرده و در مورد هر بخش به طور دقیق فکر کنید. فکر در مورد اینکه حل کدام بخش در آرام شدن ذهن بیشتر موثر است. این راه حل باعث می شود که در طول مسیر حتی بعضی از مشکلاتی که به نظر حل آنها سخت و غیر قابل انجام است، حل شده و بهبود اوضاع ایجاد کننده آرامشی است که نشات گرفته از حسی است که از توانمندی خود در حل مشکلات یافته اید. آنجاست که درخواهید یافت تمرکز مستقیم روی نگرانی ها و اضطراب ها بوده است که توانتان را کاسته و نیروی تان را برای حل مشکلات از بین برده بود.

اولین نشانه های اضطراب و نگرانی طولانی مدت بر پوست و بدن خود را نشان می دهد. سپس باعث درد و تنش های عضلانی می شود. با بروز این علائم مهمتر از هر کاری رسیدگی به خود است. وقتی نگرانی و اضطراب به شما وارد شده است همان ابتدا باید آرامش را به خود بازگردانید و فضایی مناسب برای بررسی موضوع ایجاد کنید.
اکثر افراد از انقباض عضلات خود که ناشی از فشارهای روحی است بی خبر هستند. در این شرایط باید دراز کشیده و عضلات خود را شل کنید. سپس کم کم ذهن خود را از نگرانی و شوک ناشی از این اضطراب ها که سعی در آسیب رساندن به بدن و روحتان دارد رها کنید.
در این شرایط در نقطه ای راحت نشسته چشمانتان را ببندید و 5 دقیقه تنفس عمیق کرده و سپس از دهان خارج کنید. 5 مرتبه این حرکت را به آرامی انجام دهید. بعد از آن عضلات خود را به آرامی آزاد کنید.
این حرکت را از پاها شروع کنید، سپس عضلات نشیمنگاه، بازوها، دست ها، انگشتان، گردن و صورت. 10 دقیقه در حالت رها شده عضلانی روی صندلی بنشینید و در این مدت نفس عمیق بکشید. در این لحظات افکار تلخ را از خود دور کرده و به مسائل شیرین فکر کنید. استشمام بوی خوش و نوشیدنی در این شرایط بسیار موثر است.

گام آخر
اگر در روزهای پر تنش به سر می برید، اگر روزهای پر اضطراب و پر دغدغه ای را پشت سر می گذارید، در کنار همه این راهکارها بهتر است در میان شلوغی زندگیتان هر چه زودتر برنامه یک سفر را طراحی کنید. گوش سپردن به آواز پرندگان، امواج دریا و حضور در مکانی شاد نگرانی ها را برای مدتی هم که شده به عقب می راند و آنجاست که باید به یاد آورید در آن آرامش کاغذ و قلم را برداشته یا ضبط صوت را کنار دستتان بگذارید و تکنیک های این مطلب را مرور کنید.

زهرا بختیاری
***

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *