ارتباط ازدواج با اندازه شکم آقایان

ارتباط ازدواج با اندازه شکم آقایان

هنوز چند ماه بیشتر از ازدواجش نگذشته، اما شکمش نسبت به روزهای قبل از ازدواج چند برابر بزرگ تر شده است، جالب آن که دوستان و اقوامش هم می گویند این اتفاق بعد از ازدواج طبیعی است و همه مردان ایرانی بعد از ازدواج، شکم شان بزرگتر می شود.

اما آیا واقعا این اتفاق طبیعی است و همه مردان محکوم هستند که بعد از ازدواج با چاقی شکمشان بسازند؟

مسئله چاقی شکم بعد از ازدواج بیشتر در کشورهای آسیایی و بخصوص در ایران دیده می شود، اما می توان با رعایت برخی نکات تغذیه ای، از این اتفاق جلوگیری کرد، چرا که تغییر الگوی تغذیه ای پس از ازدواج، مهم ترین دلیل بزرگ شدن شکم آقایان است.

به طور طبیعی بین الگوی زندگی افراد مجرد و متاهل تفاوت هایی وجود دارد و کمتر فردی را می توان پیدا کرد که پس از ازدواج، همان رفتارهای دوران مجردی را داشته باشد. همین تفاوت الگوی زندگی بین افراد مجرد و متاهل باعث می شود مردان پس از ازدواج، حتی الگوی تغذیه ای شان هم عوض شود.

دو نفری که با هم زندگی مشترک دارند، از لحاظ الگوی غذایی روی همدیگر تاثیر می گذارند و مثلا شاید برخی زوج ها در زندگی مجردی شان از غذاهای چرب یا شیرین کمتر استفاده کرده باشند، اما حالا با مشترک شدن غذاها، احتمال این که یکی از زوج ها به طور ناخواسته به الگوی غذایی همسرش تمایل پیدا کند، بسیار زیاد است، بخصوص اگر آن الگوی غذایی موجب چاقی شود.
اغلب مردان ایرانی پس از ازدواج تلاش می کنند درآمد بیشتری کسب کنند و زمان بیشتری را در محل کار بگذرانند که همین موضوع موجب می شود زمان کمتری را به ورزش اختصاص دهند و در نتیجه معمولا به طور ناخواسته دچار اضافه وزن می شوند.
فشارهای مالی دوران متاهلی، استرس های پس از شروع زندگی مشترک و حتی عوامل ژنتیکی و وراثتی نیز در چاق شدن شکم تازه دامادها بی تاثیر نیست.

تاثیر سن
گرچه ازدواج کردن تنها به بلوغ جسمی زوج ها ارتباط ندارد و بلوغ فکری نیز نقش موثری در یک ازدواج موفق دارد، اما به طور طبیعی، ازدواج در مرحله ای اتفاق می افتد که زوج ها مرحله بلوغ جسمی را گذرانده باشند. گذر از بلوغ جسمی، یکی از عوامل چاقی شکمی در مردان است. مردانی که تازه ازدواج می کنند، معمولا به همان اندازه دوران نوجوانی شان غذا می خورند، ولی به همان اندازه دوران نوجوانی تحرک ندارند.

باید در نظر داشته باشیم که غذا خوردن بیشتر در دوران نوجوانی و افزایش دریافت انرژی در این سن می تواند خود را به صورت افزایش قد نشان دهد، اما در مردان تازه ازدواج کرده که مرحله بلوغ و افزایش قد را از سر گذرانده اند، این انرژی اضافه، خود را به صورت چاقی ناحیه شکمی نشان می دهد.

چرا تازه عروس ها شکم نمی آورند؟
اگر بپذیریم که عوامل روانی، ژنتیکی، گذشتن از سن بلوغ، کم تحرکی و تغییر الگوی تغذیه در چاقی شکمی مردان متاهل تاثیرگذار است، سوالی که پیش می آید این است که زنان تازه ازدواج کرده هم دقیقا در همین شرایط قرار دارند، اما اغلب آنها با مسئله چاقی شکم روبه رو نیستند.

پاسخ این است که زنان تازه ازدواج کرده هم دچار تغییر الگوی زندگی می شوند، اما از جهت علمی، تغییرات الگوی غذایی در خانم ها موجب تغییر در هورمون استروژن در آنها می شود و این عامل موجب می شود که تجمع چربی در تازه عروس ها در پایین تنه آنها اتفاق بیفتد، اما در مردان چون این هورمون نقشی ندارد، افزایش چربی به بزرگ تر شدن شکم مردان منجر می شود.
در الگوهای علمی تغذیه گفته می شود که شکل چاقی در مردان به صورت سیب و در زنان به صورت گلابی است و به همین دلیل است که معمولا زنان تازه ازدواج کرده با مشکل چاقی شکم روبه رو نیستند.

و اما راه حل قطعی
اگر شما هم تازه دامادی هستید که پس از گذشت چند ماه یا حتی گذشت چند سال از ازدواج، به این مشکل فراگیر دچار شده اید و شکل ظاهری شکمتان شما را آزار می دهد، احتمال دارد که بخواهید برای رهایی از این وضع، دست به دامان لاغری های موضعی بشوید. اما لاغری موضعی واقعا معنا ندارد و حتی اگر با دستگاه های ماساژ دهنده، اندازه شکم شما کمی کوچک تر شود، در دراز مدت باز هم شکم تان به شکل سابق برمی گردد؛ حتی روش لیپوساکشن (خارج کردن چربی از یک قسمت بدن با کمک دستگاه های مکش) نیز راه درمان بزرگی شکم مردان نیست و این روش تنها در یک بازه کوتاه مدت، نتیجه اش باقی می ماند.

در ضمن برخی از این روش های کوچک کردن شکم خطرات جانی هم دارند. استفاده از لیزر برای از بین بردن چربی های شکم نیز نه تنها اثری کوتاه مدت داشته و شکم را کوچک نمی کند، حتی این روش خطرناک ممکن است موجب شود چربی از شکم به سایر نقاط حساس بدن مثل قلب برسد و تهدید جانی برای فرد استفاده کننده از لیزر به وجود بیاورد.

راهکار دائم و مطمئن برای رها شدن از شکم های بزرگ پس از ازدواج، تغییر رفتار تغذیه ای و تغییر سبک زندگی است، به گونه ای که تلاش کنیم تا می توانیم ورزش کنیم، از غذاهای آماده، چرب، شیرین و حجیم کمتر استفاده کنیم و از همه مهم تر این که دانش تغذیه ای مان را درباره تاثیر مواد غذایی مختلف بر سلامت بدن، بالاتر ببریم.

جام جم – امین جلالوند
***

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *