سرمایه ای به نام فرش
همه می دانند که فرش برحسب تصادف توجه مصرف کننده را به خود جلب نکرده است. فرش ها و قالیچه هایی که در ساختمان های تجاری و مسکونی پهن شده اند، سرمایه قابل توجهی را تشکیل می دهند و بنابراین نگهداری صحیح آنها منطقی به نظر می رسد.
تمیز کردن منظم با جارو برقی با خارج ساختن ذرات غباری که ممکن است به الیاف فرش آسیب برساند جزء اصلی نگهداری فرش تلقی می شود. جارو برقی نمای ظاهری فرش را دلچسب می کند و میزان غبار موجود در تار و پود فرش را کاهش می دهد و حداقل باید هر دو هفته یک بار انجام شود.
برای زیباتر جلوه دادن ظاهر فرش باید از روش های نظافت مرطوب، برای برداشتن لکه های چربی و هرگونه لکه دیگر، استفاده کرد. روش نظافت مرطوب، بیشتر توسط موسسات حرفه ای و افراد با تجربه صورت می گیرد ولی روش های ساده تری هم برای اجرا توسط مصرف کننده وجود دارد.
نظافت فرش توسط خود شما به روش خشکشویی (با شامپو فرش)، مشکلاتی مانند خیس شدن فرش، رنگ پس دادن و غیره را ندارد ولی این روش به نوبه خود مسایلی را به همراه دارد. اگر جارو کشیدن نهایی، کامل انجام نشود، بخشی از پودر جاذب غبار، در تار و پود فرش باقی می ماند و با تکرار این نوع نظافت، تجمع این ذرات باعث تغییر رنگ فرش می شود.
سرمایه خود را حفظ کنید
فرش، قالیچه، روکش مبل و پرده ها احتمالا بخشی از سرمایه های اصلی زندگی شما هستند و برای تهیه آنها وقت و پول کافی صرف کرده اید؛ بنابراین باید در حفاظت آنها بکوشید.
چند نکته
• به هنگام قرار دادن وسایل سنگین مانند پایه مبل یا کمد، حتما از زیرپایه ای استفاده کنید تا فرش دچار شکستگی نشود.
• درصورتی که گلدان را بر روی فرش قرار می دهید، حتما از زیرگلدانی استفاده کنید تا با نشت آب به فرش، پوسیدگی حادث نشود.
• اگر پنجره های بزرگ در خانه دارید و ساعات زیادی از روز بر روی فرش ها آفتاب می افتد، حتما از پشت پنجره ای های حصیری یا پارچه ای استفاده کنید.
• ریشه های فرش را به وسیله چسب های پهن بی رنگ (چسب کارتن) یا شیشه مات کن های بی رنگ بپوشانید تا همیشه سفید و تمیز بمانند.
• اگر قسمتی از فرش شما به هر دلیل دچار پارگی شد، بلافاصله نسبت به رفو کردن آن اقدام کنید تا پارگی بیشتر نشود.
• سعی کنید فرش هایی کاملا هم اندازه با ابعاد اتاق ها بخرید تا مجبور نشوید بخشی از فرش را تا کنید، این کار آسیب جدی به فرش وارد می کند.
• اگر فرش ها را در خانه می شویید، پس از استفاده از پودرهای شستشو از پاک شدن همه ذرات پودر مطمئن شوید.
• اگر در بافت فرش شما از ابریشم مصنوعی استفاده شده است، هرچند وقت یک بار با کشیدن پارچه ای نخی یا کتانی بر روی فرش، براقیت بافت ابریشمین را افزایش دهید.
• اگر غذای چربی دار و رنگین مانند آب مرغ بر روی فرش ریخت، بلافاصله یک کاسه ماست بر روی آن بریزید، بگذارید چند دقیقه بماند و سپس همزمان با برداشتن ماست، لکه برداری را انجام دهید.
• برای برطرف کردن تورفتگی فرش که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت پایه های وسایل به وجود آمده اند و نمای زشتی نیز پدید می آورد می توانید با راههای زیر این تورفتگی را برطرف کنید:
1. در چاله های ایجاد شده در فرش می توانید یک قطعه یخ بگذارید و صبر کنید تا مدت یک ساعت به همین حال بماند تا پرزهای خوابیده فرش دوباره به حالت طبیعی باز گردد.
2. مقداری آب در محل گودی بریزید و پارچه ای مرطوب روی آن قرار دهید و آن را به آرامی با اتو نسبتا داغ ماساژ و فشار دهید تا پرزها به حالت اولیه باز گردند. سپس با یک برس آن قسمت ها را برس بزنید.
***
مخصوصا فرش ایرانی باید حتما دست متخصص فرستاد که باعث پوسیدگی نشه.