چطور نورپردازی خوب در خانه داشته باشیم؟

چطور نورپردازی خوب در خانه داشته باشیم؟

نورپردازی در داخل اتاق ها یکی از اصولی است که در چیدمان خانه باید به آن اهمیت داده شود.

نورپردازی مناسب
شاید تشخیص این موضوع که آیا در اتاق خواب تان نورپردازی درست و اصولی وجود دارد یا نه، در وهله اول، کار چندان راحتی نباشد اما به راحتی از تبعات آن می توان به این مطلب پی برد.
اگر صبح ها با سردرد از خواب بیدار می شوید، چشم هایتان می سوزد، هاله ای قرمز رنگ اطراف مردمک چشم هایتان دیده می شود یا اگر از همان اولین ساعات شروع روز، عادت به بدخلقی و پرخاشگری دارید، همه و همه نشانگر جای خالی نورپردازی مناسب در اتاقتان است؛ چرا که نورپردازی خوب موجب می شود در خانه خود احساس آرامش و امنیت داشته باشید.

راه حل تمامی این مشکلات، ایجاد یک شمای انعطاف پذیر نوری است به نحوی که برای تمامی ساعات روز مناسب باشد و به اتاق های شما در هر لحظه از شبانه روز، حالتی خوشایند ببخشد. نورپردازی باید به گونه ای طراحی شده باشد که با فشاردادن یک کلید ساده، به راحتی بتوانید نور اتاق را زیاد یا کم کنید و مثلا اتاق خود را از یک اتاق نورانی، به یک اتاق آرام با نوری رمانتیک که برای خوردن یک شام دونفره با همسرتان مناسب است، تبدیل کنید.

نور طبیعی
نور طبیعی، یکی از ویژگی های مثبتی است که یک خانه می تواند داشته باشد اما کیفیت نور در هر قسمت خانه متفاوت است و بستگی به جهت اتاق ها دارد. شاید بد نباشد نگاهی به نحوه نور اتاق ها با توجه به جهت قرارگرفتن شان در عرض و طول جغرافیایی بیندازیم.

اتاق های رو به شمال: این اتاق ها سرد هستند، نور زننده ای دارند و نور مستقیم خورشید به آنها نمی تابد. هنرمندان نقاش معمولا اتاق کار خود را رو به شمال انتخاب می کنند تا در نور آن، بهتر بتوانند رنگ ها و طیف های مختلف را تشخیص بدهند.

اتاق های رو به شرق: اولین اتاق هایی که با طلوع خورشید روشن می شوند، اتاق های رو به شرق هستند اما بعد از گذشت چند ساعت از زمان طلوع، سایه ای بلند و طولانی مدت بر این اتاق ها سایه می افکند و طی روز دیگر خبری از نور خورشید در این اتاق ها نیست. بهتر است برای تعدیل نور شدید و خیره کننده آفتاب در زمان طلوع، در این اتاق ها از نور مصنوعی استفاده شود. با این کار می توان در اواسط روز نیز تا حد ممکن، نور طبیعی روز را به نوعی در این اتاق ها ایجاد کرد. این تمهید برای اتاق های رو به شمال هم کارآیی دارد.

اتاق های رو به جنوب: نور و گرمای خورشید در تمام مدت روز در این اتاق ها وجود دارد؛ البته ممکن است طی روز و در فصل های مختلف، کیفیت و میزان آن اندکی تغییر کند. بهتر است آشپزخانه، اتاق نشیمن و هر جایی که معمولا مدت زمان زیادی را طی روز در آنجا می گذرانید، رو به جنوب باشد.

اتاق های رو به غرب: در گرم ترین ساعات روز، نور خورشید به این اتاق ها می تابد و زمانی که نور شدید است، چشم را آزار می دهد. بعدازظهرها در این اتاق ها سایه می افتد و نور خورشید، ملایم تر می شود.

نور اتاق خواب بزرگسالان
نور خوب در اتاق خواب، به شما این امکان را می دهد که بعد از یک روز سخت کاری، خوابی راحت داشته باشید. البته این را فراموش نکنید که منظورمان این نیست که اتاق خواب باید تاریک باشد تا خوب بخوابید، چون در این صورت، صبح روز بعد به سختی بیدار خواهید شد!

بهترین نور برای اتاق خواب، نور کنار تختخواب است که برای مطالعه و حتی دیدن تلویزیون خوب است و حتی اگر همسر شما بخواهد بخوابد، چشمانش را آزار نمی دهد. می توانید برای نور کنار تختخواب تان از آباژورهای کنار تختی استفاده کنید یا نوری را در قسمت بالایی تخت خود تعبیه کنید یا روشنایی های دیوارکوب در اتاق خود نصب کنید.

پریا لطیفی خواه
***

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *