آشپزخانه امن

آشپزخانه امن

اگر این واقعیت را بپذیریم که بسیاری از افراد درست از وسط آشپزخانه راهی بیمارستان می شوند، باید با پیشگیری از برخی اشتباه ها آشپزخانه را برای خود تبدیل به محیطی امن تر کنیم.

به عنوان گام نخست، سراغ ماهیتابه و قابلمه ها بروید. اگر پیچ آنها شل شده آن را محکم کنید. دلیل آن روشن است؛ در صورت شل بودن پیچ دسته ها، ممکن است هنگام حمل قابلمه دسته ظرف جدا شده و قابلمه و غذای داغ داخل آن از دست شما رها شود و دچار سوختگی شوید.

زودپز نیز یکی از متهم های اصلی آشپزخانه به همراه چرخ گوشت است. سوپاپ اطمینان زودپز را همیشه به دقت شسته و از مسدود نبودن آن مطمئن شوید.
غذاهایی با قطعات ریز مانند گندم و جوی پرک و مواد غذایی که هنگام پخت کف می کنند و سر می روند در زودپز نریزید. در این صورت ممکن است دریچه خروج مسدود شود و زودپز منفجر شود. هیچ گاه در زودپز را پیش از پایین آمدن سوپاپ باز نکنید.
اگر در زودپز نیاز به تعمیر دارد تا قبل از تعمیر از آن استفاده نکنید و در نخستین وقت ممکن آن را تعمیر کنید.

کف آشپزخانه را همیشه تمیز و خشک نگه دارید. خیس بودن کف آشپزخانه خطر لیز خوردن و افتادن را افزایش می دهد. در صورت ریختن غذا و چربی روی زمین زود آن را تمیز کنید.

بهتر است وسایل و ظروف سنگین را در طبقات بالایی کابینت نگذارید. هنگام برداشتن ابزار و وسایل از طبقه های بالای کابینت از یک چهارپایه یا نردبان مناسب و ایمن استفاده کنید.

گوشه های تیز و برنده را برطرف کنید. گاهی ممکن است وجود گوشه های تیز و برنده در کنار کابینت، ظرفشویی یا اجاق گاز موجب ایجاد بریدگی و جراحت شود. این نقاط و گوشه های تیز و برنده از عوامل خطر در آشپزخانه به حساب می آیند و باید نسبت به برطرف کردن آنها حساس بود.
***

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *